Dagonis combina proprietatile a doua substante active: fluxapiroxaf si difenoconazol. Cele doua substante active sunt complementare si combinatia lor asigura un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli.

Vezi descriere
SELECTEAZĂ AMBALAJ
CANTITATE

Ai selectat:

Promoție valabilă în limita stocului!

Dagonis combina proprietatile a doua substante active: fluxapiroxaf si difenoconazol. Cele doua substante active sunt complementare si combinatia lor asigura un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli.

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere DAGONIS

Dagonis este un fungicid polivalent, usor de folosit si care se poate aplica la peste 20 de culturi: pomi fructiferi (mar, par) si legume (tomate, pepene, castraveti, mazare, morcov, salata, praz, ceapa, broccoli, conopida varza, capsun, vinete, ardei, patrunjel de radacina, sfecla rosie, etc.)

Mod de actiune

Produsul Dagonis combina proprietatile a doua substante active: fluxapiroxad si difenoconazol

Cele doua substante active sunt complementare si combinatia lor asigura un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli.

Recomadnari

Combinatia celor doua substante active cu activitate de contact si sistemica face ca produsul Dagonis sa fie o unealta utila pentru managementul rezistentei.

Cu toate ca modul de actiune al produsului Dagonis permite si utilizarea curativa, pentru a evita infestarii ireversibile a culturii, recomandam aplicarea preventiva a produsului.

Avantajele insecticidului Dagonis

  • Omologat pentru o gama larga de culturi (mar, par, legume)
  • Eficacitate extraordinara impotriva unor agenti patogeni importanti
  • Protectie indelungata
  • Timp de pauza favorabil pana la recoltate
  • Integrare excelenta in programele de gestionare a reziduurilor
  • Unealta pentru managementul rezistentei datorita sinergiei celor doua substante active.
Dagonis contine: 50 g/l difenoconzol + 75 g/l fluxapiroxad

Spectrul de activitate si mod de folosire:

Dagonis se utilizeaza la culturile si in dozele conforme tabelului de mai jos:
Cultura Daunatori Doza omologata Numar de aplicari Perioada de aplicare
Ardei Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Aplicare in sere si solarii.
Fainare sau mucegai prafos 0.6 l/ha
Broccoli Alternarioza
Patarea alba
1 l/ha max. 3 tratamente BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Capsuni Fainarea 0.6 l/ha max. 3 tratamente BBCH 60-89, de la deschiderea primelor flori pana la recoltarea fructelor. Aplicare in camp, sere si solarii.
Ceapa Alternarioza
Rugini
1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 13-49, de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului.
Conopida Alternarioza
Patarea alba
1 l/ha max. 3 tratamente BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Curcubitacee (castravete, pepene, dovleac) Fainare sau mucegai prafos
Patarea frunzelor
0.6 l/ha max. 3 tratamente BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor.
Mazare Complex boli foliare
Putregaiul alb
Rugini
2 l/ha max. 1 tratamente BBCH 15-89, de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (boabe uscate ce capata culoarea caracteristica soiului).
Mar Fainarea marului 0.72 l/ha sau 0.4 l/10000 m2 LWA (LWA - suprafata peretelui foliar) max. 3 tratamente BBCH 53-81, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga).
Rapanul marului 1.2 l/ha sau 0.7 l/10000 m2 LWA (LWA - suprafata peretelui foliar)
Morcov Alternarioza 1 l/ha alternarioza frunzelor / radacinilor -
max. 2 tratamente
BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii.
Fainarea morcovului si pastarnacului 0.6 l/ha max. 2 tratamente
Putregaiul alb 2 l/ha max. 1 tratament
Par Boli foliare ale tulpinii sau ale fructelor Fainarea parului 0.72 l/ha sau 0.4 l/10000 m2 LWA (LWA - suprafata peretelui foliar) max. 3 tratamente  
Rapan 1.2 l/ha sau 0.7 l/10000 m2 LWA (LWA - suprafata peretelui foliar) BBCH 53-81, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga).
Praz Alternarioza
Rugini
1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 13-49, de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului.
Radacinoase (morcov, pastarnac, ridichi, sfecla rosie, telina, patrunjel de radacina, etc.) Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii.
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) 0.6 l/ha
Putregaiul alb al florii-soarelui, Putregaiul (alb) al radacinilor si coletului 2 l/ha max. 1 tratamente
Salata (in sere si solarii) Putregaiul alb
Rizoctonioza
1.2 l/ha max. 2 tratamente BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime.
Tomate Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor.
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) 0.6 l/ha
Patarea cafenie a frunzelor 1 l/ha
Varza Alternarioza
Patarea alba
1 l/ha max. 3 tratamente BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Varza de Bruxelles Alternarioza
Patarea alba
1 l/ha max. 3 tratamente BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Vinete Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Aplicare in sere si solarii.
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) 0.6 l/ha

Timp de pauza:
Pomi fructiferi
(mar si par)
35 zile
Tomate 3 zile
Cucurbitacee 3 zile
Mazare 7 zile
Morcovi 7 zile
Patrunjel de radacina 7 zile
Radacinoase si tuberifere 7 zile
Salata 14 zile
Praz 14 zile
Ceapa de primavara 14 zile
Broccoli, conopida 14 zile
Varza 14 zile
Varza de Bruxelles 14 zile
Capsun 1 zi
Vinete 3 zile
Ardei 3 zile

Proprietati fizico-chimice:


Dagonis se prezinta sub forma de suspensie lichida de vascozitate medie, fara materii straine, de culoare aproape alb cu miros aromatic.

Caracteristici:

  • Producator: Basf
  • Cultura: Telina, Pepene galben, Mazare, Mar, Castraveti, Capsun, Tomate, Sfecla Rosie, Morcov, Pepeni Verzi, Dovlecei, Vinete, Par, Ceapa, Praz, Salata, Arbusti fructiferi, Sfecla de zahar, Varza, Dovleac, Ceapa Verde, Brocoli, Varza de Bruxelles, Conopida
  • Spectru de combatere: Rapan, Fainare, Alternarioza, Putregaiul alb, Rizoctonioza

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs:

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau utilizat acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review

2 întrebări

Întrebările clientilor despre produs

Vrei să afli mai multe despre acest produs?

Adresează o întrebare