Vara este anotimpul care ne incanta cu legume din belsug, proaspete si gustoase, gata de savurat.

Dar, pentru a ne bucura de toate recoltele pe care ni le ofera plantele cultivate in gradinile si solariile  noastre este foarte important sa fim atenti la toate schimbarile pe care acestea le sufera, sa identificam aparitia bolilor si daunatorilor si sa aplicam la timp tratamentele pentru combaterea acestora.

Omida - daunatorul problema din perioada de vara

Conditiile climatice din intervalul calduros al anului favorizeaza aparitia unor daunatori printre care se numara si larvele lepidopterelor care sunt cunoscute si sub numele de omizi.

Acesti daunatori depun ouale pe partea inferioara a frunzelor plantei iar cand ajung in stadiul de larva, omizile incep sa se hraneasca din frunze, perforandu-le.

Odata cu inceperea maturizarii larvele lepidopterelorpatrund si in fructe, unde formeaza galerii, producand pagube importante deoarece fructele afectate nu mai pot fi comercializate.

Molie defoliatoare

Atacul acestor omizi este prezent atat la culturile horticole din camp cat si la cele din solar si se manifesta preponderent in a doua parte a verii dar pot sa apara si toamna daca temperaturile sunt ridicate.

Belthirul – aliatul fermierului impotriva omizilor defoliatoare

Aliatul perfect pentru lupta impotriva omizilor defoliatoare la culturile horticole este Belthirulun insecticid natural si nepoluant care nu necesita timp de pauza pana la recoltare.

Produsul se aplica foliar iar doza variaza intre 0.25 kg/ha si 0.5 kg /ha. Daca  este necesar, tratamentele se pot repeta la un interval de 12-15 zile.

Larva molie defoliatoare

Pentru ca depunerea oualor este facuta de adult si are loc in perioada de inflorire a plantei gazda, este foarte important ca tratamentele sa se faca preventiv, dupa ce au inceput sa apara primele flori.

Cea mai sensibila faza a omizilor este dupa eclozare, cand mobilitatea acestora este redusa.

Produsul actioneaza prin ingestie, in momentul in care larva se hraneste cu planta tratata, la nivelul intestinului se produc dereglari iar  larvele nu reusesc sa se mai hraneasca si mor.

Pe langa combaterea larvelor de lepidoptera acest insecticid reduce si prezenta paianjenului rosu si a altor acarieni si, de asemenea, contribuie la reducerea problemelor legate de putregaiul cenusiu.

Insecticidul Belthirul este un mix de sulf si Bacillus Thuringensis sub forma de pudra si este omologat in Romania la urmatoarele culturi: vita de vie, tomate, castraveti, ardei, salata, anghinare, broccoli, sfecla pentru frunze.

Daca doriti mai multe informatii despre produsele noastre sau doriti consiliere privind combaterea bolilor si daunatorilor din culturile horticole, nu ezitati sa ne contactati, inginerii nostri horticoli va pot oferi toate sfaturile de care aveti nevoie.

Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!



Distribuie acest articol!

Articole similare

Hibrizi noi de tomate de la Syngenta

Hibrizi noi de tomate de la Syngenta

In portofoliul nostru am adaugat hibrizi noi de tomate de la firma Syngenta. Descopera-le acum!

Lucrarile efectuate in legumicultura in luna aprilie

Lucrarile efectuate in legumicultura in luna aprilie

Luna aprilie in legumicultura inregistreaza un varf de lucrari ce se cer efectuate in timp util si cu respectarea unor reguli. Calendarul activitatilor demareaza cu fertilizarea culturilor din sere si solarii, palisarea plantelor si pregatirea terenului pentru culturile ce urmeaza sa se infiinteze in camp.

Lucrarile lunii Iunie in legumicultura

Lucrarile lunii Iunie in legumicultura

Lucrarile lunii iunie in legumicultura constau in protejarea culturilor de soare, tratamente pentru boli, fertilizare pentru marirea fructelor si coacere, infiintarea culturilor de toamna.

Instruire privind bunele practici in folosirea produselor de protectie a plantelor

Instruire privind bunele practici in folosirea produselor de protectie a plantelor

Aproximativ 100 de persoane au participat ieri, 6 iunie, 2019 la sesiunea de instruire organizata de Compania Syngenta la Ferma Marcoser.

Ferma Marcoser – o suprafata de 3,5 ha cu diferite tipuri de structuri ale solariilor

Ferma Marcoser – o suprafata de 3,5 ha cu diferite tipuri de structuri ale solariilor

Ferma Marcoser are o suprafata de 3.5 hectare, unde se pot vedea solariile in care specialistii nostri testeaza produsele pe care le comercializam

Marcoser a participat la Targul Indagra 2019

Marcoser a participat la Targul Indagra 2019

Marcoser a participat pentru al 12-lea an consecutiv la Targul Indagra, pentru a fi aproape si a discuta despre noutatile si problemele din domeniu cu legumicultorii profesionisti si amatori.