Acest tip de folie prezintă numeroase avantaje și se recomandă utilizarea ei pentru protejarea culturilor de îngheț:

1. Protejează plantele de razele UV periculoase;

2. Permite transferul a peste 80% de lumina solară catre plante;

3. Natura sa microporoasă permite circulația aerului și filtrarea apei;

4. Este foarte ușoară, (17g/m² sau 23g/m²) și în același timp rezistentă la intemperii;

5. Asigură o temperatură interioară cu 4-5°C mai mare decât la exterior, protejând plantele de îngheț;

Folia microporoasă creează în interior un mediu propice dezvoltării în conditii cât mai optime a plantelor, eliminând atat atacul din exterior al insectelor cât și protejarea culturii de efectele distrugătoare ale vântului.

Folia microporoasă se recomandă pentru culturile de varză extratimpurie, salată, pepeni, cartofi, andive, etc.

În ultimii ani folia microporoasă de 23 g/m² s-a dovedit a fi cu mult superioara celei de 17 g/m² datorita unei timpurietati mai bune, unei rezistente mai bune si a unui raport calitate/pret excelent.
 

 



Distribuie acest articol!

Articole similare

Cultivarea tomatelor cherry in solar si sere

Cultivarea tomatelor cherry in solar si sere

Tomatele cherry sunt plante destul de rustice, fiind cele mai apropiate de tomatele salbatice din care provin gasindu-se intr-o multitudine de culori.

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume, le asigura acestora cantitatile de elemente nutritive necesare unei dezvoltari optime.

Recomandari in aplicarea produselor de protectie a plantelor

Recomandari in aplicarea produselor de protectie a plantelor

Recomandari si bune practici in aplicarea produselor de protectie a plantelor in siguranta pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator.

Protejarea culturilor legumicole cu folie microporoasa

Protejarea culturilor legumicole cu folie microporoasa

Cea mai cunoscuta dintre masuri este folosirea foliei microporoase de tip agril ce asigura o diferenta de temperatura de 4-5°C in interior fata de exterior. Aceasta se poate utiliza la o gama larga de culturi (varza, salata, castraveti, spanac, andive, ridichi, morcovi, țelină, pepeni, cartofi timpurii, ardei și gogoșari, căpșuni) , prin amplasarea deasupra plantelor, ferindu-le de inghet.

Beneficiile adjuvantilor in tratamentele fitosanitare

Beneficiile adjuvantilor in tratamentele fitosanitare

Adjuvantii sunt produse utilizate in tratamentele fitosanitare din culturile legumicole, pomicole, viticole pentru a creste eficienta acestora si pentru a amplifica penetrarea substantelor active din produsele aplicate.

Fertilizarea foliara - aplicarea nutrientilor prin stropire

Fertilizarea foliara - aplicarea nutrientilor prin stropire

Fertilizarea foliara a plantelor in legumicultura creste productivitatea si calitatea culturii. Afla cand si cum se utilizeaza pentru rezultate maxime