Acest tip de folie prezintă numeroase avantaje și se recomandă utilizarea ei pentru protejarea culturilor de îngheț:

1. Protejează plantele de razele UV periculoase;

2. Permite transferul a peste 80% de lumina solară catre plante;

3. Natura sa microporoasă permite circulația aerului și filtrarea apei;

4. Este foarte ușoară, (17g/m² sau 23g/m²) și în același timp rezistentă la intemperii;

5. Asigură o temperatură interioară cu 4-5°C mai mare decât la exterior, protejând plantele de îngheț;

Folia microporoasă creează în interior un mediu propice dezvoltării în conditii cât mai optime a plantelor, eliminând atat atacul din exterior al insectelor cât și protejarea culturii de efectele distrugătoare ale vântului.

Folia microporoasă se recomandă pentru culturile de varză extratimpurie, salată, pepeni, cartofi, andive, etc.

În ultimii ani folia microporoasă de 23 g/m² s-a dovedit a fi cu mult superioara celei de 17 g/m² datorita unei timpurietati mai bune, unei rezistente mai bune si a unui raport calitate/pret excelent.
 

 



Distribuie acest articol!

Articole similare

Inducerea maririi fructelor si coacerea la tomate

Inducerea maririi fructelor si coacerea la tomate

Pentru obtinerea unei productii ridicate, tomatele necesita anumite valori ale conditiilor de crestere si dezvoltare. Un rol important in obtinerea recoltelor bogate il are si administrarea ingrasamintelor in functie de fazele de dezvoltare ale plantei: faza de rasaduri, plantare - inflorire, dezvoltare vegetativa intensa, recoltare.

Schema de tratamente pentru cultura de varza

Schema de tratamente pentru cultura de varza

Schema de tratamente pentru cultura de varza, care se aplica in functie de aparitia bolilor si contine produsele omologate, in dozele recomandate

Schema de fertilizare pentru rasaduri

Schema de fertilizare pentru rasaduri

Pe langa protectia fitosanitara, fertilizarea rasadurilor are un rol foarte important in obtinerea unor culturi sanatoase si, de aceea, in acest articol ne vom concentra asupra acestui aspect.

Metode de palisare a rasadurilor de legume

Metode de palisare a rasadurilor de legume

Palisarea este o operatiune tehnologică care presupune sustinerea plantelor pentru a creste in sus si ridicarea lor de pe sol, imbunatatindu-se astfel calitatea si cantitatea productiei.

Avantaje ingrasaminte lichide

Avantaje ingrasaminte lichide

Avantajele utilizarii ingrasamintelor lichide de ultima generatie!

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume, le asigura acestora cantitatile de elemente nutritive necesare unei dezvoltari optime.